Bayram tatilinde köprü ve otoyollar için ücretsiz olacak kararı!

Bayram tatilinde köprü ve otoyollar için ücretsiz olacak kararı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili süresince köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını açıkladı.

Ramazan Bayramı tatilinde köprü ve otoyollar ile alakalı olarak merak edilen soru cevabını buldu. Bayram tatilinde köprü ve otoyolları kullanacak olan araç sahipleri ücretsiz uygulaması yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir açıklama bekliyorlardı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bu sorunun yanıtını vererek milyonlarca araç sahibine iyi haber verdi.

BAYRAM BOYU ÜCRETSİZ OLACAK!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından bir açıklama yapılarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işletmesinde bulunan köprü ve otoyollar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile ücretsiz olacak. Araç sahipleri normalde paralı geçiş yapılan bu köprü ve otoyollardan 9 günlük bayram tatili boyunca ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Bayram tatilinde yapılacak olan uygulamalar hakkında da bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Korsan taşımacılık yapan, sefer izni olmadan faaliyet gösteren, izinli olmayan yerlerde yolcu indiren veya bindiren ve fahiş fiyatlarla otobüs bileti kesen firmalara idari para cezası keseceğiz.” dedi.

HANGİ YOLLAR VE KÖPRÜLER ÜCRETSİZ!

Köprü ve otoyollarda ücretsiz uygulaması 5 Nisan Cuma günü saat 00:00 itibariyle başlayacak ve 14 Nisan Pazar günü saat 23:59’a kadar sürecek. Bu tarih aralığında ilgili köprü ve otoyolları araç sahipleri ücretsiz kullanabilecekler.

Ramazan Bayramı tatili sürecinde ücretsiz uygulaması yapılacak köprü ve otoyollar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Gebze-İzmit Körfez Köprüsü, İstanbul-Ankara Otoyolu (K1), ODTÜ Otoyolu (O-4), Kuzey Marmara Otoyolu (O-5), İzmir-Çeşme Otoyolu (O-31), İzmir-İstanbul Otoyolu (O-30) ve Gebze-Orhangazi Otoyolu (O-57) şeklinde sıralandı.

Ramazan Bayramı’nda vatandaşların daha rahat bir şekilde seyahat edebilmeleri için yapılacak olan bu uygulama ile trafik yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor.