Biden İsrail'e destek verip Netanyahu hükümetini eleştirdi

Biden İsrail'e destek verip Netanyahu hükümetini eleştirdi

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında yapmış olduğu açıklama ile gündem oldu. Biden ile Netanyahu hangi konuda ters düştüler?

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in Gazze’de yaptım olduğu soykırım ile alakalı olarak desteğini bugüne kadar açık bir şekilde verirken bu politikada hafif bir eksen kayması ortaya çıktı. Biden yaptığı son açıklama ile Netanyahu’yu eleştirirken İsrail’e olan desteğini sürdürdü. Biden ile Netanyahu arasındaki anlaşmazlıklar dünya gündeminde tartışılmaya başlandı.

BİDEN AÇIKLAMA YAPTI!

Joe Biden vermiş olduğu bir röportajda, “Netanyahu’nun Gazze’ye saldırıları ve bu saldırılarda öldürülen 30 binden fazla sivilin sorumluluğu çok ağır. Bu kadar insan sadece Hamas’ın peşinden giderek öldürülemez. Bu doğru değil.” dedi.

Biden açıklamasının devamında İsrail’e ve Netanyahu’ya verdiği destek hakkında kırmızı çizgisinin olduğunu da söyleyerek, “Refah’ın işgal edilmesi kırmızı çizgimizdir diyebiliriz. Ancak Bu İsrail’e destek vermeyeceğiz anlamına gelmiyor. Ben İsrail’e destek vermeyi sürdüreceğim. İsrail’in savunması halen daha kritik bir öneme sahip. Bunu görmezden gelemeyiz.” ifadelerini kullandı.

Gazze’de İsrail’in katliamını değerlendiren Joe Biden, “Gazze’de ölü sayısı çok fazla diyebiliriz. Netanyahu hükümeti sivillerin hayatını nasıl hedef almayacağı üzerinde ciddi şekilde çalışması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

GAZZE ZOR DURUMDA

Öte yandan İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlar aralıksız devam ediyor. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı son gelişmeleri açıkladı. İsrail 156 gündür Gazze’ye saldırıyor. Resmi verilere göre son 24 saat içerisinde İsrail saldırılarda 84 Filistinliyi öldürdü. Gazze’de ölü sayısı bu son rakamla beraber 31.045’e yükseldi. Yine son saldırılarda 130 Filintinli yaralandı. Filistin’de yaralı sayısı da resmi verilere göre 72.654’e yükseldi.

Filistin Sağlık Bakanlığı ayrıca Gazze’deki sağlık personellerinin çok zor durumda olduklarını, iftar ve sahur için herhangi bir şekilde yiyeceklerinin olmadığını duyurdu.