Halkbank 2 Milyon TL konut kredisinin taksitini güncelledi!

Halkbank 2 Milyon TL konut kredisinin taksitini güncelledi!

Konut kredisi çekmek için Halkbank’ı tercih edenlerin karşılaşacakları maliyetlerde güncelleme yapıldı. Halkbank’ın 2 Milyon TL konut kredisi için istediği aylık taksit ne kadar oldu?

Türkiye’de konut kredisi kullanımı azalsa da gösterilen talep artmaya devam ediyor. Kredi kullanımındaki azalma iste ev alma isteğinin düşmesinden değil tamamen ekonomik gelişmelerden kaynaklanıyor.

Bundan dolayı yine konut kredisi maliyetleri çok sayıda vatandaşın takibi altında bulunuyor. En çok da kamu bankalarının konut kredisi maliyetleri merak ediliyor. Halkbank hangi maliyetlerle müşterilere konut kredisi veriyor?

HALKBANK KONUT KREDİSİ KAMPANYASINA GÜNCELLEME

Halkbank tarafından müşterilere verilen konut kredisi için maliyet güncellemesi yapıldığı bildirildi. Vatandaşlar konut kredisi çekmek istediklerinde artık banka fark etmeksizin yüksek maliyetlerle karşılaşıyorlar. Bu yüksek maliyetler içerisinde de en uygunları tercih ediliyor. Bu tanımlamaya giren en uygun konut kredilerinden birisini de Halkbank’ta bulmak mümkün oluyor. Ancak bu kredinin de ciddi bir maliyetinin olduğu görülüyor.

Halkbank müşterilerin hangi koşullarda konut kredisi çekebilecekleri belli oldu. Buna göre müşteriler başvuru yapmaları halinde aylık yüzde 3i79 oranında faiz ile konut kredisi çekebiliyorlar. Bu konut kredisi faizi ilk bakışta yüksek görülse de diğer bankaların faizleri ile karşılaştırma yapıldığında bankalar arası ortalamanın altında olduğu görülebiliyor. Yine de bu konut kredisini çekecek olanlar çok yüksek bir faiz maliyetini göğüslemek zorunda kalacaklar.

Halkbank’ın konut kredisi kampanyası kapsamında müşterilere sağlamış olduğu imkanlardan birisi de ödeme kolaylıkları oluyor. Müşteriler bütçelerine ve gelir akışlarına göre ödeme yapabiliyorlar. Bu kapsamda müşterilere farklı koşulları olan ödeme planları sunularak birisini tercih etmeleri söyleniyor. Müşteri de kendisine en uygun ödeme planını seçerek kredi geri ödemelerini ona göre planlıyor.

Halkbank konut kredisi kampanyası kapsamında müşteriler 120 aya kadar vade imkanından yararlanabiliyorlar. BDDK’nın talimatları gereği konut kredileri 120 aydan fazla olamıyor. 10 yıllık vadede çekilen konut kredilerinin aylık taksitleri daha kısa vadeli hesaplamalara göre daha düşük olabiliyor.
kredi-hesaplama.jpg

2 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET EKRANI!

Halkbank'tan konut kredisi çeken müşterilerin karşılaştıkları maliyetler belli oldu. 120 ay vadeli 2 Milyon TL konut kredisi çekilmesi durumunda müşteriler bankaya her ay 76.683 TL kredi taksiti ödemek durumundalar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 9,2 Milyon TL oluyor.