Süper Kupa'da düdük çalacak hakem belli oldu! Fenerbahçe - Galatasaray derbisini kim yönetecek?

Süper Kupa'da düdük çalacak hakem belli oldu! Fenerbahçe - Galatasaray derbisini kim yönetecek?

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak maçı yönetecek hakem belli oldu.

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe, Suudi Arabistan başkenti Riyad'da oynanacak Süper Kupa maçı için karşı karşıya gelecek.

Türk futbolunun asırlık çınarı Fenerbahçe ile Galatasaray arasında çubuklu ile parçalıyı karşı karşıya getirecek mücadelede 29 Aralık Cuma, Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacak ve saat 20.45'te başlayacak. Nefes kesen mücadele ATV ekranlarından naklen yayınlanacak.

SÜPER KUPANIN HAKEMİ BİTİGEN OLDU

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın Süper Kupa için kıran kırana mücadele edeceği maçta ise hakem Abdülkadir Bitigen düdük çalacak.

BİTİGEN'İN FENERBAHÇE VE GALATASARAY KARNESİ

Kayseri bölgesi hakemi Abdülkadir Bitigen daha önce Fenerbahçe'nin 14 maçında düdük çaldı. Sarı - lacivertliler bu maçlarda 11 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Bitigen, Galatasaray'ın ise 19 maçını yönetti. Bu maçlarda sarı - kırmızılar 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

BİTİGEN 3 KEZ DERBİ YÖNETTİ

Abdülkadir Bitigen daha önce 3 kez derbi mücadelesinde düdük çaldı. Geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın evinde Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ettiği maçı yönetmişti. 2020'de oynanan hakem 0-0 biten Galatasaray - Beşiktaş maçını yönetti. Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 18 Mayıs 2023'ü konuk ettiği ve sarı - lacivertlilerin 3-1 kazandığı maçta düdük çalmıştı.