Sigaraya ÖTV zammı ne zaman gelecek?
Türkiye'de en fazla tüketilen ürünler arasında yer alan sigaralara ÖTV zammı gündemde.. Sigaraya ÖTV zammı ne zaman gelecek?
Türkiye'de en fazla tüketilen ürünler arasında yer alan sigaralara ÖTV zammı gündemde yer alıyor. Sigara ve alkol ürünlerinde yer alan ÖTV oranları 2022 yılı ile birlikte %47'den fazla artarken gündemde yer alan kulis iddialarına göre özel tüketim vergisinin ikinci kez gelmesi bekleniyor.
Türkiye'de artan enflasyon oranı ile birlikte özel tüketim vergisi olan ürünlere yeni zam gelmesi bekleniyor. Otomobil başta olmak üzere teknolojik ürünler, alkol, sigara gibi birçok üründe yeni ÖTV düzenlemesi gündemde yer alıyor. Sigaralar için ÖTV zammı gündemde ki yerini korurken ne zaman geleceği araştırılmaya başlandı. İşte detaylar ve daha fazlası Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.
HAZİRAN'DA SİGARALARA ÖTV ZAMMI!
Sene başından bu yana 4 kez zam alan sigaralar Mayıs ayının son haftasında tekrar zam gelmesi gündemde ki yerini koruyor. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre ise Haziran ayında sigaralara ek ÖTV zammının gelmesi bekleniyor. 2022 yılı ile birlikte sene başında ÖTV düzenlemesi yapılan sigaralarda yılın ikinci çeyreğinde yeni özel tüketim vergisinin gelmesi bekleniyor.
SİGARAYA ÖTV ZAMMI NE ZAMAN?
Gündemde iddia niteliğini korumaya devam eden sigaralara ÖTV zammının kulislerde dolaşan bilgilere göre ise Haziran ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Temmuz ayında zamlanacak olan asgari ücret, emekli aylığı ve memur maaşları sonrasında ÖTV'ler de ciddi zamların gelmesi bekleniyor.
Buna göre ise sene başında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yüzde 47'den fazla arttı. Sigaraya ÖTV zammının Haziran ayında duyurulması beklenirken buna göre ise en düşük sigaranın 34,50 TL olması gündemde ki yerini korumaya devam ediyor.
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (ÖTV) NEDİR?
Özel Tüketim Vergisi, belirli mal veya ürünler üzerinden maktu veya oransal olarak alınan bir harcama vergisidir. İlk olarak Avrupa Birliği ile uyum çerçevesinde yapılan kanun değişiklikleriyle gündeme gelmiş ve yine aynı amaçla 2002 yılında 4760 sayılı kanun ile kabul edilmiştir.