Aile Destek Paketi Nedir? Kimler Aile Destek Paketinden Yararlanabilir?

Aile Destek Paketi Nedir? Kimler Aile Destek Paketinden Yararlanabilir?

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleşen kabine toplantısında aile destek paketine ilişkin detaylar açıklandı. Aile destek paketi kapsamında kimler bu paketten yararlanabilecek? İşte detaylar..

Bugün gerçekleşen kabine toplantısı toplamda 3 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrasında Cumhurbaşkanlığı Millete Sesleniş konuşmasında yeni açıklamalarda bulunarak alınan kararları kamuoyuyla paylaştı. Paylaşılan açıklama ile birlikte aile destek paketine ilişkin detaylar merak edilmeye başlandı. Detaylar gursesgazetesi.com'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında Suriyeli sığınmacılar, hayat pahalılığı ve ekonomi konusunda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "İnsanlığın yakın tarihte yaşadığı Koronavirüs salgınının üstesinden sağlık sistemimizin gücü ve milletimizle beraber el ele yok ettik. İnşallah bugünkü ve bundan sonraki sınamaları da 85 milyon hep birlikte aşarak bizden sonraki nesillere ulaştıracağız. Dar gelirli insanlarımızın alım güçlerindeki düşüşün farkındayız. Ücretlerde yaptığımız artışlarla alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz. Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha düzelteceğiz. Sadece geçtiğimiz ay milletimizin farklı kesimlerine sağladığımız destek tutarın 5,3 milyar liradır. Elektrik tüketim desteği için geçtiğimiz sene 2,5 milyon aileye kaynak teslim ettik. Ekonomi programımızın merkezinde istihdamı korumak ve geliştirmek vardır. Üretim tarafında oldukça iyi bir yerdeyiz. Ülkemizi tüm alanlarla Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine çıkartmak için yaptığımız yatırımların meyvelerini toplama vaktidir. ifadelerini kullandı.

aile-destek-paketi-nedir-kimler-aile-destek-paketinden-yararlanabilir2.jpg

Aile Destek Paketi Nedir?

Yapılan kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile destek paketi programı başvurularının Haziran ayında yapılabileceğini duyurdu. Haziran ayında E-devlet üzerinden aile destek paketine başvuru sağlanabilecek. Yapılacak olan yardımla birlikte dar gelirli aileler rahat bir nefes alarak ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Aile Destek Paketinden Kimler Yararlanabilir?

Hayat pahalılığının artmasıyla birlikte dar gelirli vatandaşlar büyük sıkıntılarla başa çıkmaya çalışıyor. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan aile destek paketinden dar gelirli aileler ve asgari ücret alan kişiler yararlanabilecek.