Cumhurbaşkanı Erdoğan Yüzde 1'in Altında Faiz ile Konut Kredisi Hizmeti Verileceğini Duyurdu, Konut Fiyatları Bir Gecede Katland

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yüzde 1'in Altında Faiz ile Konut Kredisi Hizmeti Verileceğini Duyurdu, Konut Fiyatları Bir Gecede Katland

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün düzenlenen kabine toplantısı sonrasında kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlara düşük faizli kredi müjdesi verdi. Konut fiyatları bir gece içerisinde zamlandı...

9 Mayıs Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bir kabine toplantısı düzenlendi. Toplantı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı kararlarını açıkladı ve halka müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen müjdeli habere göre kendi evinin sahibi olmak için nakit desteğine ihtiyaç duyan vatandaşlara 2 ayrı paket altında kredi hizmeti, inşaat sahiplerine ise tek kredi paketi hizmeti sunulacağı bilgisi kaydedildi. Düşük faizli konut kredisi müjdesinden sonra fırsatçılar ortaya çıktı. Yapılan açıklamalarda saatler sonra, konut fiyatlarında ciddi bir artış gözlendi.

Kendi Evinin Sahibi Olmak İsteyenlere 2 Ayrı Kredi Hizmeti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen kabine toplantısından sonra kameraların karşısına geçti ve kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar için iki ayrı kredi paketinin geliştirildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamalara göre kredi paketlerinin ayrıntıları şu şekilde belirlendi:

  • Değeri 2 milyon TL’yi aşmayan sıfır ev alımlarına, yüzde 0,99 faiz oranı ve 10 yıl vade imkanı tanınacak.
  • 1 Nisan’dan önce açılmış olan döviz hesaplarının veya fiziki altınların, satın alınacak olan sıfır veya ikinci el konutların satış fiyatlarının en az yarısı değere sahip olması ve ilgili araçların ev satın almak için kullanılması karşılığında yüzde 0,89 faiz oranlı, 10 yıl vadeli kredi hizmeti.

İnşaat Sahiplerine Kredi Hizmeti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşaat sahiplerine sahip oldukları inşaatların en az yüzde 50’sinin tamamlanmış olması durumunda yararlanabilecekleri 20 milyar TL’lik bütçe ayrıldığını duyurdu. İlgili duyurudan sonra ki 1 yıl içerisinde satış fiyatlarının sabit olacağına dair taahhüt veren inşaat sahiplerine, 36 ay vade ile kullanabilecekleri kredi hizmeti sunulacağı bildirildi.

Fırsatçılar Meydana Çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kredi açıklamalarından sonra internet platformları aracılığı ile satışa sunulan konutların fiyatlarının, nerede ise yüzde 50 oranında arttığı gözlendi.