Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 65 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak! Personel Alım İlanı Yayınlandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 65 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak! Personel Alım İlanı Yayınlandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı sözleşmeli personel alım ilanı yayımlandı. Farklı kadrolarda 65 personel istihdamı yapılması hedefleniyor. İşte detaylar…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2022 personel alımına ilişkin detaylar belli oldu. Sözleşmeli personel alım ilanı kapsamında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere çok sayıda personel alımı yapılması hedefleniyor. Adayların ilgili her bir işe alım yapılacak pozisyon için ilan metninde belirlenen şartları taşıması gerekmektedir. Bu şartları sağlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Personel Alımı Hangi Kadrolarda?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı merkez teşkilatı bünyesinde Ankara’da istihdam edilmek üzere, farklı kadrolarda istihdam edilmek üzere toplamda 65 personel alımı yapılması hedefleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından sözleşmeli kadro pozisyonunda yapacağı alımlar kapsamında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanını değişik 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere işlem yapılacaktır. Alım yapılacak kadro ve kontenjanlar ise şöyle:

  • Destek Personeli – 30
  • Teknisyen – 5
  • Koruma ve Güvenlik Görevlisi – 10
  • Büro Personeli – 20

Başvuru Şartları Nelerdir?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 65 sözleşmeli personel alımı başvuru şartları ilgili personel alım ilanına göre belirlenmiştir. Ancak her bir alım yapılacak pozisyon için adayların ilanda yer alan özel şartları da sağlamaları gerekmektedir. Buna göre adaylarda aranacak genel şartlar kısaca şöyledir:

  • 657 sayılı Kanun 48’inci maddesinde sayılan şartları taşımak,
  • 657 sayılı Kanun 4/B maddesinde yer alan hükme uygun olmak,
  • Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 4/B’li olarak çalışmıyor olmak,
  • Alım yapılacak kadro için belirlenen uygun özel şartları taşımak.

Başvuru Tarihleri ve Başvuru Şekli

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personel alımına ilişkin adayların 9 Mayıs – 20 Mayıs 2022 tarihleri arasında başvuru işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Adaylar e – Devlet üzerinden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı ‘’isealimkariyerkapisi.cbiko.gov’’ adresinden başvurularını yapmaları mümkündür. Başvurular en geç 20 Nisan 2022 saat 23.59’a kadar yapılabilecektir.