Uzay, gezegen, yaşam alanları ve daha pek çok konu başlığı altında uzun yıllardır araştırmalar yürütülmektedir. Dünyanın dört bir yanında yaşayan araştırmacılar, evrenin sırrını çözmek, dünyanın dışında bir yerde yaşam ortamının olup olmadığını tespit etmek, insanlar ve dünyada bulunan diğer canlılar dışında başkan varlıkların olması durumunda onlara ulaşabilmek ve daha pek çok kategoride farklı metotlar ile araştırmalar geliştirmektelerdir.
Hemen hemen her yıl “Mars’ta hayat bulundu” başlığına sahip olan yüzlerce haber, gündeme gelmektedir. Bu kapsamda yürütülen ve dünya dışında ki bir yerde yaşamın olup olmadığını araştıran çalışmalar, ilgili bilim dalının dışında kalan vatandaşlar tarafından da merak ile takip edilmektedir. Bu doğrultuda yeni bir çalışmaya imza atan İsviçre Zürih Üniversitesi araştırmacıları, dünyaya alternatif olabilecek olan bir yaşam alanının varlığını açıklayarak, ilgili ayrıntıları paylaştı.
Zürih Üniversitesi Araştırmacıları Çalışma Sonuçlarını Yayınladı!
İsviçre’nin Zürih Üniversitesi’nde bulunan bilim insanları, yeni bir çalışmaya imza attı. İlgili çalışmalarının sonuçlarını Nature Astronomy isimli dergide yayınlayan bilim insanları, evrende bulunan bazı gezegenlerin, geniş bir organizma dizisini destekleyebilecek niteliklere sahip olduklarını ve bu özellikleri ile dünyaya alternatif bir yaşam alanına sahip olabileceklerini belirtti.
Süper Dünyalar’da 8 Milyar Yıllık Yaşam Garantisi!
Zürih Üniversitesi’nin araştırmacıları tarafından yürütülen çalışma kapsamında “Süper Dünyalar” ismi verilen kayalık yapının yaşanabilir bir yer olduğu kanısına varıldı. Akışkan bir suyu bünyesinde barındıracak kadar sıcak bir yapıya sahip olduğu keşfedilen Süper Dünyalar’ın 8 milyar yıllık bir ömre sahip olduğu düşünülüyor. Daha önce yapılan araştırmalarda dünyanın 4,5 milyardır var olduğu ve ortalama olarak 1,5 milyarlık daha bir ömrünün kaldığı tespit edilmişti.
Gelişimleri Simüle Edildi!
Araştırmacılar tarafından yürütülen Süper Dünyalar çalışmasında yıldızlara bağlı ve serbest yüzen 5 bin ötegezenin modellendiği ve model kapsamında milyonlarca yıl boyunca gelişimlerin simüle edildiği öğrenildi.