Devlet destekli fabrika kurmak için kişilerin bazı noktaları iyi şekilde araştırması ve bilmesi gereklidir. Devlet destekli fabrika, son derece fazla miktarda tercih edilen bir girişim yöntemidir. Kişiler bu şekilde fabrika kurarak gerekli kazançları elde edebilirler.
KOSGEB tarafından yapılan hibe ya da faizsiz şekilde verilen bu destekler ile birlikte kişiler hayallerindeki fabrikayı kurabilirler. Bilim ve Sanayi Bakanlığı tarafından desteklenen bu proje ile birlikte anahtar teslimli fabrikalar kurulmakta ve kişilerin işletmesine sunulmaktadır. Kişiler yapacakları başvuru ile istedikleri ile fabrika açabilirler.
Şehirlerin organize sanayi bölgelerine işyeri ya da tesis açmak suretiyle verilen bu destekler ile aynı zamanda kişi istediği ilde istihdam da yaratabilmektedir. Bu sayede hem toplum gelişirken hem de ülke ekonomisi gelişmektedir.
KOSGEB Fabrika Açma Destekleri
KOSGEB fabrika açma destekleri ile birlikte faizsiz şekilde ya da hibe edilecek şekilde kredi almak mümkündür. Bu kredi ile birlikte kişiler istedikleri fabrikayı açabilir. 14 farklı projeyi bünyesinden barındıran KOSGEB, devlet destekli fabrika açmak isteyen kişiler tarafından oldukça sık tercih edilmektedir. Nace kodlarına göre destek alınması mümkün olan bu kurum ile birlikte kişiler hem kendi kazançlarını sağlarken hem de istihdam yaratabilirler.
Devlet Destekli Fabrika Kurmak İçin Yapılması Gerekenler
Devlet destekli fabrika kurmak için yapılması gerekenler oldukça fazla olmamak ile birlikte bu fikre sahip herkes tarafından merak edilen ve dikkatli bir şekilde araştırma yapılması gereken bir konudur. Tüm adımlardan önce kişiler, projelerini içeren bir iş planı ile birlikte KOSGEB merkezlerine gitmeli ve bu iş planını ilgili birimlere sunmalıdırlar. Bu iş planı, fabrika ile ilgili her şeyi içermelidir. Ardından da sunulan bu iş planı detaylı bir incelemeye alınarak gerekli görülen noktalarda düzeltmeler yapılarak hazır hale getirilir. Onay alan iş planları için belirtilen miktardaki ödemeler hemen yapılır ve fabrikanın vakit geçmeden açılması sağlanır. Bu sayede kişiler para kazanmaya başlarken, ilde yaşamakta olan diğer insanlar için de istihdam yaratılmış olur. Devlet destekli fabrika açmak son zamanlarda oldukça yaygın bir hale gelmiştir.