İş arayanlara iş bulan merkez olan İŞKUR yaptığı açıklama ile birlikte 100 bin kişi işe alacak! Başvurular İŞKUR tarafından yapılacak iken 100 bin kişiye istihdam sağlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat sonrasında güvenlik görevlisinden, işçiye kadar birçok alanda dev bir işe alım gerçekleştirilecek. İşte hangi alanlarda açıklar var? 100 bin kişi istihdama dair tüm detaylar..
İŞKUR yaptığı açıklama ile birlikte işverenlerden gelen istekler sonrasında güncel açık iş tablolarını açıkladı. Buna göre KPSS şartı aranmadan Türkiye'de 100 bin kişi istihdam edilecek. Bu işler arasında ise 20 bin kişi işçi olarak alınacak. Muhasebe ilanları yaz aylarının gelmesi ile birlikte artarken, şoför, özel güvenlik görevlisi, çağrı merkezi ve gıda gibi birçok alanda yeni istihdamlar başlıyor.
İŞKUR İŞ BAŞVURU NASIL YAPILIR?
İŞKUR üzerinden yapılan duyuru ile birlikte 100 bin kişi istihdam edilecek. Başvurular her zaman olduğu gibi İŞKUR web sitesinden ve şubelerinden gerçekleştirilecek.
İŞKUR kaydı olmayan vatandaşlar ise internet üzerinden İşkur web sitesinden kayıt yapabilecek. İşkur kayıt sayfası ise "sube.iskur.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Üye ol butonuna tıklayarak vatandaşlar TC kimlik numaraları ile basit bir şekilde kayıtlarını oluşturabilir.
Kayıt olmasının ardından İşkur özgeçmiş sayfasından kişiler kendilerine ait geçmişlerini paylaşarak iş ilanlarına başvuru yapabilecek. İş arama statünüzü ise aktif etmeniz gereklidir.
İŞKUR İŞ İLANLARINA NEREDEN BAKILIR?
Vatandaşlar İşkur üzerinden iş ilanlarına önleme sayfa üzerinden bakabilecek. İş ilanları butonuna tıklayarak vatandaşlar "Bana uygun işler" alanından seçim gerçekleştirerek kendi mesleklerine ait ilanlara erişebilmektedir.
İŞKUR HANGİ MESLEKLERDE NE KADAR AÇIK VAR?
Türkiye'nin en büyük iş arama ve yönlendirme merkezi olan İşkur yaptığı açıklama ile birlikte meslekte boş iş pozisyonlarını açıkladı.
- Beden işçisi (inşaat, taşıma, temizlik vb.) için 19.443 kişi
- Muhasebeci (meslek elemanı, ön muhasebe vb.) için 2053 kişi
- Turizm ve otelcilik elemanı için 1644 kişi
- Şoför (yük taşıma, tır, çekici) için 1387 kişi
- Özel güvenlik görevlisi (silahsız) için 1213 kişi
- Çağrı merkezi müşteri temsilcisi için 1107 kişi
- CNC tezgahı operatörü (torna, frenle) 1087 kişi
- Paketleme işçisi için 1049 kişi
- Ambar/depo görevlisi için 845 kişi
- Büro memuru için 765 kişi
- Bulaşıkçı için 665 kişi
- Perakende satış elemanı (gıda) için 636 kişi
- Diğer imalat ve ilgili işçiler (elle, makine) için 611 kişi
- Akaryakıt satış elemanı (pompacı) için 506 kişi
- Elektrik teknisyeni için 486 kişi
- Servis kombisi için 472 kişi
- Kaynakçı (oksijen ve elektrik) 434 kişi
- Mutfak görevlisi için 431 kişi
- Düz dikiş makineci 366 kişi
- Depo sevkiyat sorumlusu için 358 kişi
İş ilanlarında KPSS şartı aranmamaktadır.