Bolu belediye başkan yardımcısı ve itfaiye müdürü gözaltında!

Kartalkaya yangınının ardından hazırlanan rapora ilişkin yürütülen soruşturmada Bolu belediye başkan yardımcısı ve itfaiye müdürü gözaltına alındı.

Bolu Kartalkaya kayak merkezinde 76 kişinin hayatını kaybettiği yangına yönelik soruşturma devam ediyor. Sabah saatlerinde işletme sahibinin de içerisinde bulunduğu 9 kişi gözaltına alınmıştı. Sayı 11'e yükseldi.

GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI 11'E YÜKSELDİ!

Bolu Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğünce Mudurnu Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 24 Aralık 2024 tarihli başvurusuna cevaben hazırlanan "Yangın önleme ve korunma" konulu belgede, yangın güvenliği hakkında rapor verildiği öğrenildi.

Grand Kartal Otel'de açılmak istenen 70 metrekarelik kafe restoran için yapılan başvuru üzerine Bolu Belediyesi tarafından hazırlanan belge ortaya çıktı. 2 Ocak 2025 tarihli belgede "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğine göre uygundur" ifadeleri yer aldığı ifade edildi.

Bu raporun ortaya çıkmasının ardından Soruşturma kapsamında Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener ile İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun gözaltına alındı.

HAZIRLANAN RAPOR ORTAYA ÇIKTI!

Yangın meydana gelmeden önce verilen rapora ilişkin Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener'in imzasını taşıyan ve "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygunluk onayı verilen 2 Ocak tarihli belgede şu bilgilere yer verildi:

"9 Temmuz 2015 tarihli 29411 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik'in 9'uncu kısım 1'inci bölüm 'Yangın Güvenliği Sorumluluğu' altında belirtilen 124'üncü maddesinde, 'Yapı, bina, tesis ve işletmelerde yangın güvenliğinden kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda en büyük amir, diğer bina, tesis ve işletmelerde ise sahip ve yöneticiler sorumludur.' 125'inci maddesinde ise 'Yangın güvenliğinin sorumlusunun belirlenmesi' ibareleri yer almaktadır. Belirtilen maddeler gereği işlem tesis edilmesi hususunu bilgilerinize rica ederim."

Gündem Haberleri