Edirne ili, İçişleri Bakanlığı'nın MİDAS Projesi için pilot bölge seçildi!

İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen MİDAS Projesi’nin pilot bölgesi, Edirne olarak seçildi. İşte MİDAS projesine dair detaylar…

Ülkenin ve ülke vatandaşlarının yararına pek çok farklı başlık altında projeler geliştiren kamu kurum ve kuruluşları, yeni dönem projeleri için sene sonu çalışmalarına başladı. Kamu kurumları 2023 yılına ilişkin çalışmalarını yürütmeye ve ilgili programlarını planlamaya devam ederlerken bugün Edirne ili adına önemli bir gelişme yaşandı.

Daha önce duyurulmuş olan Mülki İdari Sınırların Güncellenmesi ve Sayısallaştırılması (MİDAS) Projesi, bugün tekrar gündeme geldi. Yapılan açıklamalara göre İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmiş olan MİDAS Projesi’nin Edirne ilinden başlatılacağı öğrenildi.

ÇALIŞMALAR 6 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK!

Edirne Valiliği, MİDAS Projesi’ne ilişkin bir açıklama yaptı. Edirne ilinin söz konusu proje için pilot bölge olarak seçildiğini ifade eden valilik, bu kapsamda bir toplantı gerçekleştirdi. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın önderliğinde düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı Ahmet Dalkıran, Tapı ve Kadastro 14’üncü Edirne Bölge Müdürü Hayrullah Aksoy, vali yardımcıları Eyyip Batuhan Ciğerci ile Ali Uysal, ilgili kurum müdürleri ve diğer temsilciler katıldı.

MİDAS Projesi’ne ilişkin düzenlenmiş olan toplantıda, söz konusu projeye ilişkin bilgilendirmelere yapıldı. Edinilen bilgilere göre projenin Edirne çalışmalarının yaklaşık 6 ay içerisinde tamamlanacağı tahmin ediliyor.

MİDAS PROJESİNİN AMACI NEDİR?

Yüzde 100 milli kaynaklar ile yürütülen bir proje olan MİDAS Projesi’nin hayat geçirilmesi ile birlikte, koordinatlı sınırlı verisini talep eden kamu kurumlarına, elektronik ortamda gerekli bilgilerin aktarılması planlanıyor. Proje kapsamında idari sınırlardan ötürü ortaya çıkan hukuki ve teknik sorunların tespit edilmesi, çözüm ve yönetimine yardımcı olabilecek ortak coğrafi veri tabanı ile envanter bilgilerine erişim sağlanması, yerel idarelerde kabul edilmiş olan birimlere ait olan sınır ve merkez bilgileri, il, ilçe, köy, mahalle ve belediye yönetim alanlarının arazi varlıkları, nüfus yoğunlukları ve gerçek yüzölçümlerinin kolay bir şekilde hesaplanabileceği, standart bir veri yapısının oluşturulması hedefleniyor.

Gündem Haberleri