Yeni dönemin gelişen teknolojisi, gündelik hayat alışkanlıklarının da değişmesine aracılık etti. Değişen ve gelişen teknolojik şartlar kapsamında kullanımı artan akıllı cihazlar, dünyanın bir ucundan diğer bir ucuna iletişim ağının oluşmasını sağladı. Geliştirilen sosyal medya platformları sayesinde sesli ve yazılı konuşma özelliklerinin yanı sıra birçok farklı özellik de kullanıcıların erişimlerine açıldı. Bu durum uygulama sahipleri arasında rekabetin kızışmasına yol açtı.
Kendi uygulamalarının kullanıcı sayılarını arttırmak adına sürekli olarak yeni özellikler üzerinde çalışan ve dönem dönem de kullanıcılar tarafından eleştirilen firma sahipleri, yeni dönemde de birçok yeni özelliğe imza attı. Yaptığı çalışmalar sayesinde dünya genelinde yaklaşık olarak 2 milyar kullanıcıya ulaştığı tahmin edilen uygulamalardan birisi olan WhatsApp da yeni dönemin öne çıkan platformlarından birisi oldu.
Sene başından bu yana birçok farklı özellik üzerinde çalışan ve birçok özelliğini de erişime açan WhatsApp, yalnızca bireysel kullanıcılar için değil işletmeler için de fark yaratan kolaylıklar sağladı. Grup konuşmalarında kişi sayısını arttıran ve gruptan sessiz sedasız ayrılma özelliğini aktif eden WhatsApp, yeni bir özellik üzerinde daha çalıştığını açıkladı. Son güncelleme ile birlikte bazı beta kullanıcılarının erişimlerine açılan yeni özellik, teknoloji dünyası ile paylaşıldı.
WHATSAPP’IN YENİ ÖZELLİĞİ AÇIKLANDI!
2022 yılının başından bu yana kullanıcı sayısını arttırmak ve mevcut kullanıcılarını sadık kullanıcı profiline taşıyabilmek amacı ile birçok yeni özellik üzerinde çalışan sosyal medya platformu WhatsApp, uzun süredir beklenen bir özellik üzerinde daha çalışmaya başladığını duyurdu. Kullanıcıların WhatsApp geçmişlerine tarih sıralaması ile ulaşabileceklerini belirten firma, bu girişimi ile birçok WhatsApp kullanıcısından geçer not aldı.
TEST EDİLMEYE BAŞLANDI!
Son güncellemenin ardından bazı beta kullanıcılarının WhatsApp’ın yeni özelliğini test etmeye başladıkları ortaya çıktı. Söz konusu özelliğin aktif olup olmadığını anlayabilmek için ise konuşma penceresinde bir “takvim” sembolünün olması gerektiği bilgisi verildi.