Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli bayram ikramiyeleri ödeme tarihlerini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli bayram ikramiyeleri ödeme tarihlerini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilerin bekledikleri haberi verdi. Emekli bayram ikramiyeleri için ödeme tarihleri netleşti. Emekli bayrak ikramiyeleri hangi gün yatacak?

Türkiye’de milyonlarca emeklinin beklediği haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan Türkiye Yüzyılı’nın Emekçileri iftar programına katıldı. Bu programda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının bir kısmını emeklilere ayırdı. Emeklilerin bayram ikramiyelerinin ödeme tarihleri bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

EMEKLİLERİMİZE ÖNEMLİ İYİLEŞTİRMELER YAPTIK

Emeklilerin maaşlarında çok ciddi iyileştirmeleri yıllar içerisinde yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimizin maaşları için 23 yıllık iktidarımız boyunca hep çok iyi iyileştirmeler yaptık. Bunun şahidi bizzat emekli vatandaşlarımızdır. Türkiye zenginleştikçe emeklilerimizin toplumun diğer kesimleri gibi bu zenginlikten kendilerine düşen payları alıyorlar ve almaya devam edecekler.” dedi.

5.000 TL İKRAMİYE ÖDEDİK!

Emeklilere yönelik ödemeler yapıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimiz dönem dönem yüksek enflasyon sorunundan dolayı geçim sıkıntısı hissedebiliyorlar. Bu sorun tüm dünyanın meselesi. İnşallah enflasyonu düşürmeye bu yıl başlıyoruz. Sonraki yıllarda da tek haneli rakamlara düşüreceğiz. Emeklilerimiz bizden 5.000 TL ikramiye talep ettiler ve bunu geçtiğimiz aylarda verdik. Bayram ikramiyeleri bizden önce olan bir uygulama değildi. Ödediğimiz bayram ikramiyeleri ile bayramları emekliler için gerçek bayrama çevirdik.” ifadelerini kullandı.

BAYRAM İKRAMİYELERİNİ YÜZDE 50 ARTIRDIK

Emeklilerin bayram ikramiyelerine yapılan zammı hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimizin bayram ikramiyelerine kısa bir süre önce zam yaptık. Bu yıl için elimizdeki imkanlarla bayram ikramiyelerini yüzde 50 artırdık. Bu şekilde emeklilerimize 2.000 TL değil 3.000 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapacağız. Her bir emeklimize hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekli bayram ikramiyeleri için ödeme tarihlerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimize Ramazan bayramının hemen öncesinde bayram ikramiyesi ödemesi yapacağız. Bu ödemelerimizin tarihlerini belirledik. İnşallah tüm emeklilerimiz 2-5 Nisan tarihlerinde bayram ikramiyelerini alacaklar. Bu tarihlerde ikramiyeleri emeklilerimizin hesaplarına yatıracağız.” dedi.