Emekliye can suyu olacak! Maaşa ek ödeme için tarih verildi hemen kontrol edin

Emekliye can suyu olacak! Maaşa ek ödeme için tarih verildi hemen kontrol edin

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşların nakde olan ihtiyaçları da arttı. Çeşitli giderleri için nakit ihtiyacı olan vatandaşlara hükümetten sürpriz bir ödeme açıklaması geldi.

Türkiye'de hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine verilen pek çok destek bulunuyor. Devletten destek almak isteyenler başvuru şartlarını araştırırken yapılan yeni açıklamalar da vatandaşların gündeminde yer alıyor.

Hükümet yılda iki kez olmak üzere emekliler için ikramiye ödemesi yaparken bu sene bir sürpriz yapıldı. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun yüzüncü yılı kapsamında emeklilere yüzüncü yıl ikramiyesi müjdesi verildi. Cumhuriyet ikramiyesinin bir kereye mahsus olmak üzere verileceği açıklanırken ikramiye ödemesinin kapsamı da belli oldu.

ÇALIŞMAYAN EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE ÖDENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen Cumhuriyet ikramiyesi hakkında açıklama yapmış, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeneceğini açıklamıştı.

Emekliler heyecanla 5 bin liralık ödemeyi alacakları tarihi beklerken Erdoğan, Cumhuriyet ikramiyesinin yalnızca çalışmayan emeklilere verileceğini duyurmuştu. Yapılan açıklamanın ardından çalışan emekliler hayal kırıklığına uğrarken sürpriz açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilerin de kapsam dahiline alınacağını açıklarken ödemelerin hesaplara ne zaman hesaba geçeceği merak edilmeye başlandı.

ek-odeme.jpg

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE MÜJDESİ

Çalışan emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemesinin yapılacağı tarih için açıklama beklenirken masadaki tarih belli oldu. Torba yasa teklifine eklenen emekli ikramiyeleri önümüzdeki hafta yasalaşacak. Ayrıca torba yasa teklifinin 25 Aralık tarihinde bütçe maratonun tamamlanmasının ardından 26 Aralık tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurul'un gündemine alınacak. Merak edilen tarihe ilişkin kulis bilgisi de belli oldu.

Teklifin en geç 27 Aralık tarihine kadar TBMM Genel Kurulu'ndan geçmesi beklenirken ödemelerin 31 Aralık'a kadar hesaplara geçmesi bekleniyor. Bu çerçevede kapsam dışı kalan 4 milyon 688 bin 945 emekliye de 5 bin lira ödeme yapılacak. Emekliler de çeşitli ihtiyaçları için maaşlarına ek 5 bin lira alarak ekonomik olarak bir nebze rahatlayacak.