Akaryakıta okkalı BRENT zammı! BP Shell Petrol Ofisi benzin motorin LPG otogaz fiyatları değişti

Akaryakıta okkalı BRENT zammı! BP Shell Petrol Ofisi benzin motorin LPG otogaz fiyatları değişti

Akaryakıt fiyatları için son dakika zam kararı açıklandı. Benzin ve motorine çifte zam geldi. İşte Ankara, İstanbul, İzmir zamlı benzin motorin pompa satış fiyatı...

Akaryakıta okkalı BRENT zammı! BP Shell Petrol Ofisi benzin motorin LPG otogaz fiyatları değişti - İç piyasada dolar kurunun yeni rekoru ve dış piyasada da brent petrol fiyatında yaşanan yükseliş akaryakıt fiyatlarında beklenen zam furyasını başlatttı.

Yapılan ilk açıklama ile benzine zam gelirken gece yarısı itibari ile motorine de zam geldi. Gelen zamların ardından ne yazık ki araç sahipleri için depoları doldurmak daha da zor hale gelirken akaryakıt fiyatlarındaki artışın devam edebileceği haberi araç sahiplerini daha da tedirgin etti. İşte zamlı motorin, benzin fiyatları listesi.

BENZİNE ZAM GELDİ Mİ, YENİ ZAM BEKLENTİSİ VAR MI?

Dün yapılan fiyat güncellemesi ile benzine hatırlanacağı üzere litre başına 1 TL 49 kuruşluk zam yapılmıştı. Gelen zammın ardından benzinin litresi yeniden 35 TL sınırını aşmıştı. Ankara'da zamlı benzinin litresi 35.18 liraya yükselirken İzmirli araç sahipleri benzine 35,37 TL olarak ödenmeye başlanmıştı. İstanbul'da ise zamlı benzinin litre satış fiyatı 34,46 TL seviyesine çıkmıştı.

po-fiyati.jpg

MOTORİNE SON DAKİKA ZAM HABERİ VAR MI, MOTORİN ZAMLANDI MI, GELECEK Mİ?

Motorine litre başına 1,61 liralık zam geldi. Gelen zammın ardından motorinin litresi ne yazık ki 37 TL bandını aşarak bir kere daha 38 TL bandına dayandı. Motorinin litresi Ankara'da 37,78 TL'ye yükselirken İstanbul'da 37,09 liraya ve İzmir'de ise 38,03 liraya yükseldi. Brent petrolde yaşanan yükseliş ve dolar kurunun rekor üzerine rekor kırması nedeniyle akaryakıt sektörü temsilcileri hafta sonu ya da önümüzdeki hafta itibari ile yeni bir zam dahla yapılabileceğini zamlar hakkında verilerin takip edileceğini ifade ettiler.