Apple iPhone 15 için isim değişikliğine gidecek! “Ultra” olarak adlandırılacak modelin fiyatı şoke etti!

Apple iPhone 15 için isim değişikliğine gidecek! “Ultra” olarak adlandırılacak modelin fiyatı şoke etti!

Eylül 2022 tarihinde iPhone 14 serisini tanıtan Apple, 15 serisi için şimdiden hazırlıklara başladı. 15 serisinde isim değişikliğine gidecek olduğu tahmin edilen Apple’dan fiyat bilgisi de sızdı.

Akıllı cihaz sektörünün öncülerinden birisi olarak gösterilen Apple, senelerdir sektörde fark yaratmaya devam ediyor. Gideren gelişen teknoloji sayesinde her yeni serisinde ciddi gelişmeler ile kullanıcılarının ve diğer tüketiciler karşılarına çıkan Apple, son olarak Eylül 2022 tarihinde iPhone 14 serisini tanıtmıştı.

Uzun süredir beklenen iPhone 14 serisi, Apple severler ve teknoloji meraklıları tarafından oldukça beğenildi. Son dönemlerde Pro modelleri ve standart modelleri arasında ciddi bir fark yaratan Apple, 2023 senesinde tanıtacak olduğu iPhone 15 serisi ile şimdiden tüketicileri heyecanlandırmayı başardı.

Kendi ürünlerine has lighning şarj girişine sahip olan Apple’ın Avrupa Birliği tarafından alınan tek tip şarj girişi (USB- C) kararından sona 15 serisinde tasarım değişikliğine gidip gitmeyeceği merak edilirken kulislerden yeni seriye ilişkin bazı bilgiler gelmeye başladı. Apple haberleri ile dikkat çeken bazı hesaplar, iPhone 15 serisinde bir model için isim değişikliğine gidileceğini ileri sürdü. Ayrıca ilgili cihazın fiyatına ilişkin de bir iddia geldi.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE GİDECEK!

apple-iphone-15-icin-isim-degisikligine-gidecek-ultra-olarak-adlandirilacak-modelin-fiyati.png

iPhone 14 serisini Eylül 2022 tarihinde tanıtmış olan Apple, özellikle Pro Max modeli ile oldukça dikkat çekmişti. Yeni seride Pro Max modeline karşılık gelecek olan yeni modelin adında değişikliğe gidileceği ileri sürüldü. Kulislerden gelen bilgilere göre Apple 15 serisinde yer alacak olan Pro Max modeli, “Ultra” olarak adlandıracak.

15 serisinde A17 Bionic işlemci kullanılacak, modellerde ise ikili ön kamera bulunacak. Ayrıca Apple, yeni serisinde iPhone 6’ya benzer bir tasarımı tercih edecek.

FİYAT BİLGİSİ SIZDI!

Kur farkından ötürü ülkemizde oldukça fahiş rakamlara ulaşan iPhone 14 serisinde en pahalı ürün bin 99 dolarlık fiyatı ile Pro Max olarak karşımıza çıkıyor. Türk Lirası ile 44 bin TL’ye karşılık gelen cihaz tüketicilerin tepkilerine sebep olurken bugün iPhone 15 Ultra modeline ilişkin bir fiyat bilgisi sızdı. LeaksApplePro isimli kaynağa göre Ultra modelde 200 dolarlık bir artışa gidilecek ve cihaz bin 299 dolardan satışa çıkarılacak.