Instagram'dan Twitter özelliği! Instagram fotoğraf sabitleme nedir, nasıl kullanılır?

Instagram'dan Twitter özelliği! Instagram fotoğraf sabitleme nedir, nasıl kullanılır?

Instagram'da çok uzun süredir aktif kullanıcılar tarafından talep edilen özellik yayınlandı. Artık kullanıcılar fotoğraflarını profillerine sabitleyebilecek. Uzun süredir beklenen özellik ile ilgili satır başları haberin devamında.

Dünyanın en büyük ve en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan ve Meta isimli çatı şirketin en önemli markalarından olan Instagram, 2022 yılının ilk çeyreğinde pek çok yeni özelliği bünyesine kattı. Instagram'dan para kazanma, arayüz ve akış değişikliği, Reels eklemeleri ve çok daha fazla efekt seçeneği ile kullanıcıları için geniş özellikler sunan Instagram'ın uzun süredir beklenen özelliği de bugün geldi. Influencer ve diğer çok sayıda kullanıcı tarafından uzun süredir talep edilen özellik ile birlikte artık kullanıcılar fotoğraflarını sabitleyebilecek.

Güncelleme ile özellik pek çok cihaza ve hesaba gelmiş durumda. Özellikle iOS işletin sistemi kullanan pek çok cihaza hızlı bir şekilde özelliğin eklenmesi işlemi tamamlandı. Çok sayıda vatandaş ise Instagram'ın yeni özelliğinin ardından Instagram fotoğraf sabitleme özelliği ile ilgili araştırmalar yaptı. Özelliğin ne olduğu, nasıl kullanıldığı ise son dakikalarda en çok arananlar arasına girdi. Instagram'ın yeni özelliğine ilişkin detaylar ve satır başları haberin devamında, Gürses Gazetesi'nde...

Instagram Fotoğraf Sabitleme Nedir?

Instagram tarafından ilk olarak Nisan ayında kullanıma sunulan ve kısıtlı sayıda kullanıcı ve cihaza sunulan bu özellik ile kullanıcılar seçtikleri bir fotoğraf ya da videolarını profillerinde başa sabitleyebiliyordu. Bu özelliğin bugün itibarıyla pek çok cihaz ve hesap için kullanıma sunulması ile birlikte, henüz kendisinde bu özellik olmayan kullanıcılar özelliği araştırmaya başladı.

Instagram'ın yeni özelliği profilin başına sabitleme ile birlikte kullanıcılar seçtikleri bir fotoğraf ya da videoyu profillerinin en üst kısmına sabitleyebilecek. Bu özelliği paylaşarak geçmiş dönemdeki bir paylaşımını en üst noktaya taşıyan kullanıcılar yeni paylaşımlar yapsa dahi profilde en son paylaşım olarak sabitlenen paylaşım gözükecek.

Instagram Fotoğraf Sabitleme Nasıl Kullanılır?

Instagram fotoğraf sabitleme özelliği gelmiş olan cihazlarda kullanıcılar sevdikleri paylaşımları en son paylaşılmış gibi gösterebiliyor. Bu işlemi yapmanın nasıl olduğunu bilmeyen kullanıcılar ise nasıl yapabileceklerini araştırıyor. Instagram'da geçmiş dönemde paylaşılmış bir fotoğrafı sabitlemek isteyen kişilerin profillerine girmesi ve istediği paylaşıma tıklaması gerekiyor. Paylaşımın sağ üst kısmında bulunan 3 noktaya tıklandığında ise "profilin başına tuttur" seçeneğine tıklanması gerekiyor. Kullanıcılar bu sayede profillerinde bir fotoğrafı en üstte tutabiliyor.