Doları olan ve dolar alacaklar sıkı tutunsun! Dolar 10 TL birden ..

Doları olan ve dolar alacaklar sıkı tutunsun! Dolar 10 TL birden ..

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana artış gösteren dolar fiyatlarında yine artış olacağı iddia edildi. Konu ile ilgili ünlü ekonomist Atilla Yeşilada tarafından önemli açıklamalar peş peşe geldi. İşte detaylar..

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, yaptığı açıklamasında yatırım yapanları uyararak doların 39 TL civarında çıkabileceği tarihe ilişkin tahminlerini sıraladı.

Döviz kurunda dalgalanma devam ederken, ünlü yatırımcı Yeşilada tarafından yatırım yapacak ya da dolarda parası olanları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Yeşilada’ya göre 39 TL civarına çıkabilecek dolar karşısındaki endişelerini de dile getirdi.

2024 DOLAR NE KADAR OLACAK?

Yeni yılda en çok merak edilen konuların başında doların ne kadar olacağı geliyor. Yeşilada’nın yaptığı değerlendirmeye göre 2023 yılının sonlarına doğru doların 30 TL seviyesine dayanması ve 2024 yılında ise bu değerin 39 TL civarında olabileceği belirtildi.

“2024 SONUNDA 40 TL’Yİ AŞMAYACAK”

Ünlü Yatırımcı Yeşilada, dolar fiyatlarına ilişkin yaptığı değerlendirmesinde "Bu yıl sonunda Dolar/TL'nin 30 seviyelerine çekileceğini, 2024 sonunda ise 40 TL'yi aşmayarak 39 TL civarında kalacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İSLAM MEMİŞ “DOLAR 55 TL..”

Bir diğer açıklama da İslam Memiş tarafından geldi. Memiş, yaptığı açıklamasında faiz politikasını değerlendirerek, faiz düşüş döneminde doların 55 TL olabileceğini ifade ederek, yatırımcılar seslendi.

Kur Korumalı Mevduat uygulamasının dolar talebini azaltmak için bir uygulama olduğunu ifade ederek, doların 18 TL’den 29 TL seviyelerine doğru ilerlediğini belirtti. 2024 yılının sonuna kadar faizlerin yüksek kalabileceğini öngördüğünü ifade eden Memiş, faiz düşüş dönemine girdiği zaman doların 55 TL’ye çıkabileceğini tahmin ettiğini belirtti.

NOT: Haberimiz bir yatırım tavsiyesi değildir. Uzmanların açıklamalarından ve piyasadaki değerlendirmelerden bazı alınarak hazırlanmıştır.