Ekmekte tarife yine değişti! İşte zamlı ekmek fiyatları tarifesi

Ekmekte tarife yine değişti! İşte zamlı ekmek fiyatları tarifesi

İstanbul’da yaşayanları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Bu yıl içerisinde peş peşe zamlanan ekmek fiyatları karşısında tepki göstere vatandaşları sevindiren haber geldi. Aktarılan son habere göre İstanbul’da ekmek tarifesi değişti.

Konu ile ilgili İstanbulluları sevindiren açıklama İstanbul Ticaret Odası’ndan geldi. İstanbul Ticaret Odası’nın aralık ayı meclis toplantısından çıkan karara göre ekmek fiyat tarifesi güncellendi. İşte yeni rakamlar ..

Aktarılan son habere göre İstanbul Ticaret Odası aralık ayı meclis toplantısında 200 gram için 8 TL olarak belirlenen ekmek tarifesinde ekmeğin gramajının artırıldığını ve fiyatının aynı kalacağını ifade etti.

GRAMAJI ARTIRILDI

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO)aralık ayı meclis toplantısında, kasım ayında alınan karardaki "İstanbul'da 1 kilogram ekmek fiyatı azami 40 TL'yi geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 8 TL olacak" ifadeyi güncelleme kararı aldı. Yapılan açıklamada toplantıdan çıkan kararın İstanbul’daki azami ekmek fiyatı "210 gram için 8 TL" olarak belirlendiği duyuruldu.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

İstanbullular için alınan bu kararın detaylarına göre gramajın yükseltilmesi ve fiyatların aynı kalması kararı oy birliği ile mecliste kabul edildi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul’daki ekmek fiyatları için önemli ifadeler kullanmış, denetimlerin yapılacağını ifade etmişti. Bu gelişme üzerinde İTO Meclisi’nde ekmek için harekete geçildi. Buna göre İstanbul’da ekmek fiyatları sabit 8 TL olarak kalırken gramajının 210 gram olarak güncellenmesine karar verildiği açıklandı.