Vakıfbank 2 Milyon TL konut kredisi için istediği taksiti değiştirdi!

Vakıfbank 2 Milyon TL konut kredisi için istediği taksiti değiştirdi!

Konut kredisi kullanmak için Vakıfbank'ı tercih edecekler için kredi maliyetleri değişti. Vakıfbank 2 Milyon TL konut kredisi için ne kadar aylık taksit istiyor?

Türkiye'de konut sahibi olmak çok ciddi maliyetleri gerektirince konut kredileri de önem kazandı. Konut kredisi çekmeden önce kapsamlı maliyet araştırması yapanlar piyasanın en düşük maliyetli kampanyalarına yöneliyorlar.

Vakıfbank da müşterilerini ev sahibi yapmaya devam ediyor. Bu banka verdiği konut kredisi ile müşterilerin konut alımlarında ihtiyaç duydukları finansman desteğini sağlıyor.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ KAMPANYASININ ÖZELLİKLERİ

Konut kredisi çekmenin maliyeti yükselince insanlar en ince ayrıntısına kadar araştırdıktan sonra kredi kullanacakları bankayı belirliyorlar. Bu kapsamda da Vakıfbank dikkat çeken bankalardan birisi oluyor. Vakıfbank müşterileri başvuru yaptıklarında bankalarından aradıkları finansman desteğini alabiliyorlar.

Ancak yüksek maliyetlerden dolayı bu konut kredisinin taksitini ödeyebilecek kişi sayısı oldukça azaldı. Vakıfbank'ın konut kredisi kampanyası kapsamında müşterilere 120 aya kadar vade yapılıyor. 10 yıl vadeli olarak kullanılan konut kredilerinin faiz maliyeti biraz yüksek olsa da kredi taksitleri daha kısa süreli vadelere nazaran biraz daha düşük olabiliyor.

Konut kredisi çekerken insanlar ekonomik güçlerine göre vade süresine karar veriyorlar. Vakıfbank konut kredisi kampanyası kapsamında müşterilere çeşitli esnek ödeme imkanları da veriliyor. Bu kapsamda müşteriler kendilerine sağlanan imkanları değerlendirip bütçelerine göre bir ödeme planı seçiyorlar. Gelir akışlarını dikkate alan müşteriler aylık eşit taksitli ödeme planının haricinde ödeme planı tercih edebiliyorlar.

Burada inisiyatif tamamen müşteriye bırakılıyor. Vakıfbank'ın konut kredisi kampanyasının bir özelliği de teminat meselesinde bulunuyor. Banka müşterilerden genellikle bir teminat göstermelerini istemiyor. Kredi skoru çok olumsuz değilse müşterinin satın almak istediği evin üzerinde Vakıfbank lehine ipotek tesis etmek yeterli oluyor. Bu işlem ile beraber banka vermiş olduğu krediyi güvence altına alıyor. Ek bir teminata da ihtiyaç duyulmuyor.

Eğer müşteri kredi taksitlerini ödemezse yasal işlemler başlatılıp evin mülkiyeti Vakıfbank'a geçiyor. Müşteri ödemeleri yapar kredi borcunu kapatırsa ipotek kaldırılıp evin mülkiyeti sınırsız bir şekilde müşterinin oluyor.

vakif.jpg

2 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Vakıfbank'tan konut kredisi çekilmesi durumunda müşterilerin kredileri aylık yüzde 3,79 oranında faiz ile hesaplanıyor. 120 ay vadeli 2 Milyon TL kredinin aylık taksiti de 76.683 TL oluyor. Toplam kredi maliyeti ise 9.2 Milyon TL'yi buluyor.