Ziraat Bankası Vakıfbank Halkbank! Patlayan dolara faiz freni 32 günlük vadeli mevduat ayarı çekildi

Ziraat Bankası Vakıfbank Halkbank! Patlayan dolara faiz freni 32 günlük vadeli mevduat ayarı çekildi

Kamu bankaları dolara müdahale etti bir kere daha yükselen kura faiz ayarı çekildi. En yüksek faiz veren banka hangisi faizlerde son durum ne açıklandı.

Ziraat Bankası Vakıfbank Halkbank! Patlayan dolara faiz freni 32 günlük vadeli mevduat ayarı çekildi - Merkez Bankası tarafından yapılan son faiz artırımı kararı sonrasında bankalar faiz oranlarında artışa gitmeye devam ediyor.

TCMB politika faiz oranı 250 baz puanlık artım sonrasında yüzde 40 seviyesinden yüzde 42,50 seviyesine taşınırken bankaların vadeli mevduat faiz oranı rakamları da arttı. Yaşanan artış en çok bankada parası olanları sevindirdi. Dolar kurunun yeniden yükselişe geçmesinin ardından dolarizasyonu önlemek adına kamu bankaları bir kere daha faiz ipini çekti.

ZİRAAT BANKASI 32 GÜNLÜK VADELİ MEVDUAT HESABI FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ?

Kamu bankalarının 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı yükelişe geçti. Dolarizasyonun önüne geçmek adına kamu bankaları bir kere daha faiz silahına sarılırken Ziraat Bankası 32 günlük faiz oranı yüzde 40 seviyesine ulaştı.

ziraat-orani.jpg

VAKIFBANK, HALKBANK 32 GÜNLÜK VADELİ MEVDUAT HESABI FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ?

Vakıfbank vadeli mevduat hesabı ve Halkbank oranı yüzde 41 olarak uygulanırken Halkbank tanışma faizi kampanyası detayları ise şu şekilde açıklandı:

Tanışma Faizi TL Vadeli Mevduat Hesabı yurt içi şubelerimizde bireysel müşterilerimize sunulmaktadır.

Halkbank Tanışma Faizi TL Vadeli Mevduat Hesabı, 28-91 gün vade aralığında açılabilmektedir. Tanışma faizi asgari 10.000 TL, azami 5.000.000 TL aralığındaki tutarlara uygulanır.

Kampanyadan, hesap açılış tarihinden önceki 28 gün içerisinde, TL vadeli mevduat hesabı olmayan müşterilerimiz yararlanabilir. Halkbank Mobil ve Halkbank İnternet Bankacılığından açılan hesaplara vade sonunda şubeye gitmeden ilave para yatırabilmektedir.

Vade sonunda yenilenen hesabınız, vade ve tutar aralığındaki E-Mevduat faiz oranına göre güncellenecektir. Hesap açarken yapacağınız tercihe göre, hesabınızdan elde edeceğiniz faiziniz, vade sonunda vadesiz hesabınıza aktarılabilir veya vade sonunda elde edeceğiniz faiz ile birlikte anaparaya eklenerek hesabınız yenilenir.

Bu şartları yerine getiren kişiler yüksek faiz oranı almaya hak kazanırken kamu bankaları dolarizasyonu düşürmek ve vatandaşların TL'de kalmasını sağlamak adına bir kere daha yüksek faiz vanasını açtı. En yüksek faiz oranı ise özel bankalarda yüzde 52 seviyesine kadar yükseldi.