Hakan Fidan'dan ABD'ye canlı yayında PKK ve YPG uyarısı!

Hakan Fidan'dan ABD'ye canlı yayında PKK ve YPG uyarısı!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan katıldığı canlı yayında çok önemli açıklamalar yaptı. ABD’nin PKK ile ilişkilerine değinen Bakan Hakan Fidan buna Türkiye’nin sessiz kalamayacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalar ile çok önemli bilgilendirmelerde bulundu. Özellikle terör örgütü ile alakalı olarak yaptığı açıklamalar dikkat çeken Hakan Fidan, terör örgütü ile yakın teması olan ABD’ye yönelik de net ifadeler söyledi.

IRAK İLE YAKIN TEMAS

Irak konusuna değinen Hakan Fidan, “Irak ile güvenlik konusunda yakın bir temas halindeyiz. Irak son 4-5 yıldır gerçek manada savaşsız durumda. Biz de Bağdat ile uyumlu çalışmaya gayret ediyoruz. 20 yıldır halkına hizmet konusunda sorun yaşamış bir ülkeden bahsediyoruz. PKK da bu otoritesizlikten faydalanıp kendi alanını genişletmiştir. PKK, Türkiye’de 1 cm kare bile toprak kontrol edemiyor. Suriye ve Irak’ta daha geniş alanları var. Bunu da başlarının desteği ile yapıyorlar.” dedi.

PKK ONLARIN DA DÜŞMANI

PKK’nın bulunduğu ülkelerin düşmanı olduğunu belirten Bakan Hakan Fidan, “Aslında PKK kendilerini misafir eden ülkelerin de düşmanı. PKK bize zarar veriyor ama bu zararın daha fazlasını Irak ve Suriye’ye veriyor. Zaten PKK’yı zararlı örgüt ilan ettiler. Bu çok çok önemli bir gelişme. Irak’ta farklı devlet kurumları var. Bunların ayrı ayrı konuya destek oluyor olmaları çok önemli.” ifadelerini kullandı.

ABD'NİN YPG'YE DESTEĞİ!

ABD’nin YPG’ye desteği hakkında da konuşan Bakan Hakan Fidan, “ABD’nin YPG’ye vermiş olduğu destek bizim için bir numaralı tehdit. Bizim için bu kırmızı çizgidir. ABD bunun için geçici bir durum demişti. Ne olursa olsun bizim tavrımız net. Bu politika Obama döneminde başladı ve bizim de onların da lehine değil. Biz ABD’ye bunu aramızda bir sorun alanı olarak bildiriyoruz. Şu ana kadar onlar beraber konuşup, değerlendirelim pozisyonundalar. DEAŞ tehdidinin var olduğuna düşünen bir grup var. Biz ne Irak’ın ne de Suriye’nin topraklarını işgal etme niyetinde değiliz. Ancak sen benim düşmanımı beslersen ben buna sessiz kalamam.” şeklinde konuştu.