Hatay'da seçim hesapları değişti! Bir aday Lütfü Savaş lehine çekiliyor!

Hatay'da seçim hesapları değişti! Bir aday Lütfü Savaş lehine çekiliyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaparak Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının birisinin adaylıktan çekilerek Lütfü Savaş’a destek olacağı duyuruldu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ülke gündeminde yer edinmeye devam ediyor. Gökhan Zan meselesinden gözlerin çevrildiği Hatay’da yeni bir gelişme daha yaşanıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaparak yerel seçim yarışını etkileyecek yeni gelişmeyi duyurdu.

AÇIKLAMA YAPILDI!

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamada, “Bir siyasi partinin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı adaylıktan çekilerek, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Lütfü Savaş'a destek açıklamasında bulunacaktır. Sayın Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, konu ile ilgili olarak 20 Mart Çarşamba günü saat 09:30'da Basın Toplantısı düzenleyecektir. Basın toplantısı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantı salonunda (Expo) siyasi parti yöneticilerinin de katılımıyla yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

HANGİ ADAY ÇEKİLECEK?

Hatay’da büyük tepkiler toplayan bir isim olan ve anketlerde de AK Parti’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk’ün oldukça gerisinde çıkan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş’ın lehine hangi adayın çekileceği merak konusu oldu.

Adaylık yarışından çekilecek isim olarak akıllara TİP’in adayı olan ve partisinin adaylığını geri çektiği açıklanan Gökhan Zan geldi. Ancak Gökhan Zan bir açıklama yaparak adaylıktan çekilmeyeceğini ve Lütfü Savaş’a destek vermesi gibi bir durumun mümkün olmadığını belirtti. Bunun üzerine bir de yorum yapan Gökhan Zan adaylıktan çekilecek isme ve partisine dair bir öngörüde bulundu.

Adaylığının devam ettiğini ve edeceğini söyleyen Gökhan Zan, “Benim adaylıktan çekilmem söz konusu bile değil. Ancak adaylıktan çekilen isim Saadet Partisi’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necmettin Çalışkan olabilir.” dedi.

Adaylıktan çekilecek olan isim basın toplantısı ile ilan edilecek. Ancak Saadet Partisi ile CHP’nin yakın temas olduğu biliniyor. CHP geri düşen adayını yeniden seçim yarışına sokabilmek için Saadet Partisi’nden destek alabileceğini siyaset kulisleri değerlendirmeye başladı.