Mehmet Şimşek '1,5 yıllık çok zor bir süreç bizi bekliyor' açıklaması yaptı mı?

Mehmet Şimşek '1,5 yıllık çok zor bir süreç bizi bekliyor' açıklaması yaptı mı?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yeni bir açıklama yaparak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in söylediği iddia edilen bir sözün Bakan Şimşek’in ifadesi olmadığını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından son dönemlerde sık sık açıklamalar yapılıyor. Özellikle sosyal medyada ortaya atılan bazı iddiaların aslı olup olmadığı bu şekilde anlaşılabiliyor. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında bir iddia ortaya atılmıştı.

MEHMET ŞİMŞEK’İN SÖYLEDİĞİ İDDİA EDİLEN SÖZLER TARTIŞMA YARATTI

İddiaya göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, “1,5 yıllık çok zor bir süreç bizi bekliyor.” dediği belirtildi. Bu sözler sosyal medyada çokça yer alırken ekonomi yönetimi ile alakalı olan bu sözlerin doğruluğu da sosyal medyada tartışıldı. Nihai durum ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklama ile netleşti.

SÖZLERİN DOĞRU OLMADIĞI AÇIKLANDI!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e atfedilen sözlerin doğru olmadığını duyuran Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Bakan Şimşek'in açıklaması iddiasıyla yapılan paylaşımlar dezenformasyondur. X platformunda bot hesaplar aracılığıyla dolaşıma sokulan bahse konu iddiaların hiçbir dayanağı bulunmamaktadır. Seçim öncesi kamuoyunda paniğe yol açmak saikiyle yürütülen bu tür dezenformasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz.” ifadelerine yer verildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile alakalı olarak son dönemlerde çok sayıda iddia sosyal medyada yer alıyor. Ekonominin oldukça kırılgan olduğu bu dönemlerde yapılan bu açıklamalar kısa sürede yayılabiliyor. Türkiye’nin kırılgan ekonomisi de bu iddialardan dolayı zarar görebiliyor. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi önemli açıklamalarla vatandaşlara doğru bilgiler aktarıyor.