Bekir Bozdağ'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan üçüncü defa aday olabilir çıkışı!

Bekir Bozdağ'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan üçüncü defa aday olabilir çıkışı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart seçimlerinin kendisinin son seçimi olduğuna dair açıklamasının ardından Bekir Bozdağ’dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu, “31 Mart yasanın verdiği yetkiyle son seçimim” açıklamasının ardından yaşanan tartışmalar oldukça farklı bir boyut kazandı. Hukukçu kimliği bilinen ve Adalet Bakanlığı geçmişi olan Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son seçiminin 31 Mart seçimlerinin olmayabileceğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI YENİDEN ADAY OLABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mevcut kanunlar ile beraber yeniden aday olma ihtimali olduğunu açıklayan Bekir Bozdağ yaşanan tartışmalara farklı bir boyut getirdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bekir Bozdaği “Bu seçim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi son seçimidir. Zira Anayasaya göre, “Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.” Ancak yine Anayasa’ya göre, “Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir.”(Anayasa,116/3) Anayasa’nın bu hükmüne göre TBMM tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü defa Cumhurbaşkanı Adayı olması anayasal hakkıdır.” dedi.

YARIN OLA HAYR OLA!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yenden aday olup olmayacağı meselesinin bugünden belli olmayacağını açıklayan Bekir Bozdağ, “Yarınlar ne getirir, bilinmez. Belki de vajti gelince TBMM seçimlerin yenilenmesi kararını alarak Cumhurbaşkanımıza yeniden adaylık yolunu açabilir. Yarın ola, hayr ola. Görelim Mevla ne eyler, neylerse güzel eyler.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ADAYLIĞI TBMM’DEN GEÇİYOR!

Bekir Bozdağ’ın açıklamalarına göre bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala TBMM seçim kararı alırsa ve ülke yeniden seçime giderse Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olabilecek. Bu şekilde yapılacak olan seçimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanması halinde görev süresini bir dönem daha uzatabilmiş olacak. Siyasetin yeni polemik konusunun fitilini Bekir Bozdağ ateşledi.