Fatih Portakal'ın talimat iddiasına Kılıçdaroğlu esip gürledi!

Fatih Portakal'ın talimat iddiasına Kılıçdaroğlu esip gürledi!

CHP’nin bir önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazeteci Fatih Portakal’ın Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal hakkındaki iddialarına çok sert yanıt verdi.

Gazeteci Fatih Portakal ile CHP’nin Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında çok sert bir polemik yaşandı. Geçtiğimiz günlerde CHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak.” demişti. Bu sözler siyasette büyük bir fırtına estirdi.

DEM PARTİ POLEMİĞİ SÜRÜYOR

Önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel aynı gün yapılan Uşak’taki mitingde Burcu Köksal’ın ifadelerinin sil sürçmesi olduğunu belirterek meseleyi düzeltmeye çalıştı. Burcu Köksal ise jet hızıyla dil sürçmesi olmadığını, seçilmesi halinde DEM Parti ve HÜDAPAR ile belediyeyi yönetmeyeceğini belirtti. Özgür Özel durumu toparlayabilmek için ise CHP’nin tüm belediye başkan adaylarından taahhütname almaya kadar işi götürdü.

Siyasette tozu dumana katan tartışmalar sırasında gazeteci Fatih Portakal meseleye oldukça sert bir giriş yapmıştı. Sözcü TV’deki programında konuşan Fatih Portakal, “Ben bunun bir talimatla yapıldığını düşünüyorum. Açık açık net ismini de söyleyeyim Kılıçdaroğlu'nun yakınındaki isimlerden biri. Birazdan bir görüntü de ekrana getireceğim. Özgür Özel'in de kendisini Kılıçdaroğlu'yla arasını bozmak istemediği için aday gösterdiğini tahmin ediyorum. Talimatı kanıtlayamam ama Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini bile düşünüyorum. Bak bu kadar da net konuşuyorum.

Çünkü ben de net konuşmayı seven bir insanım. Çünkü Kılıçdaroğlu; onun için önemli olan İmamoğlu'nun kaybetmesi. Kılıçdaroğlu 1 Nisan'dan sonrasının hesaplarını yapıyor. Ama özellikle İstanbul'un kazanılıp kazanılmaması çok daha önemli. Partinin içerisinde böyle insanlar da var ama bu insanlara yurttaş olarak tepki verenler de var.” demişti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ!

Kemal Kılıçdaroğlu ise Fatih Portakal’ın suçlama dolu iddialarına bugün çok sert bir şekilde yanıt verdi. Kılıçdaroğlu ortaya atılan iddianın çok çirkin olduğunu söyleyerek, “Farih Portakal, Burcu Köksal’ın DEM Parti ile alakalı sözleri söylemesi için benim talimat verdiğimi, yakınımdaki isimlerden birisi aracılığı ile bunu yaptığımı söylüyor. Çok açık bir çağrı yapıyorum. Benim yakınımda olup da böyle bir cümle kurulmasına dair talimat veren veya taşıyan kişi kimse açıklanması gerekir. Böyle bir cümlenin sarf edilmesini söyleyen kişi alçak ve şerefsizdir. Ne ben böyle bir talimat verdim ne de benim bu talimatı verebilecek bir yakınım var. Fatih Portakal bu kişiyi açıklamak zorundadır. Eğer açıklayamıyorsa yalan haber ürettiğini ben söyleyeceğim. Fatih Portakal’ın bu iftirasının seçim zamanında yapılan sahte ve montaj videolardan ne farkı var?” dedi.