İBB seçimlerinde özür polemiği! İmamoğlu Kurum'dan özür bekliyor!

İBB seçimlerinde özür polemiği! İmamoğlu Kurum'dan özür bekliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti İBB Başkan Adayı arasında özür polemiği devam ediyor. Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum’un kent lokantaları için vatandaştan özür dilemesini istiyor.

Yerel seçimlerde en büyük rekabetin yaşandığı İstanbul’da adaylar arasında özür polemiği yaşanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti’nin İBB Adayı Murat Kurum arasında kent lokantaları tartışması sürüyor. Bu polemiği devam ettiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu rakibi özür dileyene kadar konuyu gündemde tutacağını açıkladı.

ÖZÜR POLEMİĞİ BÜYÜYOR

Konu hakkında yeni bir açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, “Bizim Kent Lokantalarımızı ve süt dağıtımımızı, ‘Bir çay bardağı süt’ ve ‘Tas çorba’ gibi dalga geçerek küçümsemeye kalkan bir aklın İstanbul’da ithal bir adaya, acemi bir adaya dönüşmesini şaşkınlıkla izliyorum. Bir insan yönetmeye talip olduğu kente, bu kentin insanlarına bu kadar mı yabancı olur? Milyonlarca insanın faydalandığı bir projeyi sen nasıl küçümsersin?” dedi.

Murat Kurum’dan özür gelene kadar konuyu gündemde tutacağını söyleyen Ekrem İmamoğlu, “Dün bir açıklama yapmış ve dil sürçmesi olarak toparlamaya çalışmış. Neymiş, dil sürçmesiymiş. Özrü kabahatinden büyük. Dil sürçmesi dediğin bir kelimedir, birkaç saniyelik iştir. Birkaç cümlelik dil sürçmesi icat etti. Bu bize ne gösteriyor? Bunların zihniyetini, vicdanını ifade ediyor. Milyonlarca insan bu imkanlardan yararlanıyor. Kent Lokantası önünde kuyruklar oluyor. Öğrencisinden işçisine, emeklisinden emekçisine herkesten özür dileyene kadar bunu dile getireceğim. Ağız dolusu özür dileyecek. Kimse benim İstanbullu vatandaşımızı küçümseyemez.” ifadelerini kullandı.

Seçimlerin iki zihniyet arasında olacağını söyleyen Ekrem İmamoğlu, “31 Mart seçimleri iki zihniyet arasında olacak. Bir tarafta ayrımcı, vatandaşa yabancı olanlar var. Diğer tarafta ise birleştirici olan bizler varız. Halkçı olanlarla talimat almadan parmak kaldıramayanlar arasında seçim yapılacak. Halkımızın sevgisi ile biz bu seçimi kazanan taraf olacağız. 16 milyon İstanbullu yine birleşip tek vücut olacak.” şeklinde konuştu.