Ömer Çelik net konuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan siyaseti bırakmayı mı kast etti?

Ömer Çelik net konuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan siyaseti bırakmayı mı kast etti?

AK Parti Sözcüsü Ömer katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “son seçimim” çıkışına açıklık getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan siyaseti bırakacak mı?

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özellikle son günlerde çokça tartışılan bir meseleyi etraflıca açıklayan Ömer Çelik merak edilen konuya açıklık getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “son seçimim” sözlerinin hangi anlamlara geldiğini açıklayan Ömer Çelik net konuştu.

SİYASETİ BIRAKACAĞINI İFADE ETMİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilgili sözleri gençlerle buluştuğu bir toplantıda dile getirdiğine dikkat çeken Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanımızın daima söylediği bir şey var. Bizimle yaptığı toplantılarda da sık sık dile getirir. Bizim hatırlanacağımız şeyler hizmetlerimizdir der. Ben uzun zamandır kendisiyle siyaset yapma şansı elde etmiş bir kişiyim. Siyasette genç arkadaşlarımızın yetişmesine büyük önem veriyor. Daha iyisini gençlerin yapacağına inanıyor. Aynı zamanda bu söz görevinin anayasal olarak sınırlanmasına atıfta bulunmaktır. Siyaseti bırakacağını ifade eden bir söz değil.” dedi.

AÇIKLAMALAR TEKNİK MESELE

Siyasetçilerin ömürlerini vatandaşların belirlediğini belirten Ömer Çelik, “Bir siyasetçinin siyaset ömrünü sadece ama sadece vatandaş belirler. Bu konuda bazı arkadaşlarımız çeşitli açıklamalar yaptılar. Cumhurbaşkanımızın yeniden aday olabilmesine dair bir imkandan bahsedildi. Bu açıklamalar tamamen teknik meseleler. Meclis kendisini feshettiğinde yeniden adaylık olabilir. Ancak bizim böyle bir gündemimiz yok.” ifadelerini kullandı.

LİDERİN ÖMRÜNÜ MİLLET BELİRLER

Siyasetçinin sicil amirinin millet olduğunu belirten Ömer Çelik, “Bir liderin ömrünü de istikametini de millet belirler. Türkiye çok lider gördü ama demokratik yollarla en uzun süre görev başına gelmiş tek lider Cumhurbaşkanımızdır. Bu Türkiye için ve özellikle de sivil siyaset için çok önemli bir kazanımdır. Cumhurbaşkanımız çok sayıda genç devlet adamı yetiştirdi. Bu demokrasinin güçlenmesi demektir. Dünyanın en güçlü kadın hareketlerinden birisine sahibiz. Biz vatandaşımız ne düşüyor, ne istiyor diyerek bunları ölçüp ona göre hareket ederiz.” şeklinde konuştu.