Zelenski bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için geliyor!

Zelenski bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için geliyor!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski’nin 8 Mart 2024 Cuma günü Türkiye’yi ziyaret edeceği açıklandı. Zelenski’nin Türkiye ziyaretinin ana konusunun Rusya – Ukrayna savaşı olacağı bildirildi.

Türkiye bugün Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski’yi misafir edecek. Resmi temas kapsamında Türkiye’yi ziyaret edecek olan Zelenski’nin bu ziyaretine ilişkin bilgilendirme Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapıldı. Yapılacak resmi ziyarete ilişkin duyuruda bu ziyarete dair bazı ayrıntılara da yer verildi.

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

Vladimir Zelenski’nin Türkiye’yi ziyaretinde Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan ve tüm şiddetiyle devam eden savaşın seyri masaya yatırılacak. Bunun yanında küresel anlamda önemi bulunan Tahıl Koridoru Anlaşması’nın devam etmesine ilişkin kurulan temaslardaki son durum değerlendirilecek. Bölgedeki kalıcı barışın tesis edilmesine dair koşullar da ayrıntılı bir şekilde görüşme konusu yapılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABUL EDECEK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Vladimir Zelenski arasındaki görüşme bugün saat 19:00’da İstanbul’da gerçekleştirilecek. Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yapılacak olan bu görüşmede Türkiye ile Ukrayna ilişkileri ve bu ilişkilerin geliştirilmesine dair atılacak adımlar görüşülecek.

TÜRKİYE KRİTİK KONUMDA!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş dünyanın en önemli meseleleri arasında kalmaya devam ediyor. Bu savaşın sona ermesine dair henüz bir umut ışığı olmasa da Türkiye’nin konumu oldukça önemli bir yerde bulunuyor. Türkiye hem Ukrayna ile hem de Rusya ile iyi ilişkiler tesis eden ve bunu da devam ettiren nadir ülkelerin başında geliyor. İki ülke arasında olası bir barış görüşmesi yapılacak olması durumunda Türkiye’ye orada da önemli görevler düşecek. ABD ve Avrupa Ukrayna’dan yana taraf olup Rusya ile ilişkileri keserken Türkiye bu tavrı göstermemiş ve iki ülke ile de iyi ilişkiler geliştirmişti. Tahıl Koridoru Anlaşması’nda da önemli bir sorumluluk alan Türkiye her iki ülkeyi ortak zeminde buluşturabilmişti.